METAREST

Metarest is een eenmansbedrijf van Susanne Sofie Meijer (1971) en gestart in 1999. Susanne heeft een 4 jaar durende opleiding gevolgd aan de Reinwardt Academie in Amsterdam, richting Beheer en Behoud. In 1999 is ze afgestudeerd aan het Instituut Collectie Nederland (ICN) als metaalrestaurator. Direct na de opleiding is zij het bedrijf Metarest gestart en is begonnen met opdrachten uit te voeren voor verschillende museale instellingen. Vanaf het begin heeft Susanne met verschillende collega-restauratoren, zowel metaalrestauratoren als restauratoren van andere disciplines samengewerkt. Afhankelijk van de omvang van het project wordt zelfstandig dan wel in groter samenwerkingsverband gewerkt.

Susanne heeft ervaring als metaalco÷rdinator van verschillende grote projecten: o.a. Huis Sonneveld (conservering van al het chroomwerk) en Museum Bronbeek (conservering van de hele collectie). In de meeste gevallen werkt ze op locatie, maar het is ook mogelijk opdrachten thuis dan wel in een groter metaalatelier uit te voeren.

Op dit moment is Susanne ongeveer 1 dag per week werkzaam als freelance restaurator bij het ICN in Rijswijk en betrokken bij Museum Bronbeek als co÷rdinator voor de metaalcollectie. Daarnaast worden advies-, conserverings- en restauratieopdrachten uitgevoerd voor verschillende andere opdrachtgevers. (2006).

Navigatie

 

Laatste Update: 07-08-2006 | Site: StudioVernie en Awsom